Вести

Определен притвор за напаѓачот врз Дритан Ајро, командирот на ОВР Струга

29.07.2023 19:08:00 Наапаѓачот е од селото Велешта, каде што сегашниот командир на ОВР Струга, Дритан Ајро, беше командир на полициската станица. Нему судија на претходна постапка му одредил притвор и истиот е пренесен во затвор.

Сашко Ѓорѓиев потврди дека бркале „духови“ во Судски совет, претставката за корупција пратена во ОЈО

22.05.2023 12:02:00 Претседателот на Судски, кој уште не е заведен со потпис во Централен регистар потврди дека формирале Комисија која испитува дали некој влегувал во канцеларијата на Лорета Горгиева. Претставката за корумпираните била испратена во ОЈО Скопје.

Судски ќе му стави клуч на Врховен суд затоа што СДСМ и ДУИ немаат свои кадри за судиските места

29.03.2023 16:13:00 Судскиот совет, со скандалозниот неизбор на судии во Врховниот суд за кривична материја, ќе му стави клуч на Врховниот суд, зашто со заминувањето на судијката Мирјана Лазарова Трајковска, овој суд не ќе може да формира ни Совет од 5-мина.

И кај новите обвинители нема интерес за сите обвинителства - кој Академци каде ќе гонат криминал

28.03.2023 21:35:00 Советот на јавните обвинители ги објави списоците за избор на новите обвинители. Од завршени 28, конкурирале 26 обвинители, но за неколку обвинителства нема ниту еден кандидат или за Тетово на пример, за 6 места се пријавиле само тројца кандидати.

Велес: Притвор за маж и жена од Скопје што купиле пиштол „шкорпион“ во Прилеп

25.02.2023 11:49:00 Двајцата скопјани кои купиле „шкорпион“ во Прилеп и со мотор тргнале кон Скопје биле уапсени и изведени пред судија на претходна постапка во Велес. Под силно полициско обезбедување околу 16.30 часот беа донесени во судот.

Почина судијата Огнен Ставрев од Кривичниот суд во Скопје

05.02.2023 12:17:00

Мери Дика, кумата на Боки 13, што го прикриваше неговиот криминал стана Претседателка на Апелација

03.02.2023 21:07:00 Мери Дика Георгиевска, екс член на Судски совет, првата ударна тупаница на ВМРО ДПМНЕ во истиот стана претседателка на скопска апелација. Позната по низа скандалозни одлуки и како кума, заштитничка на криминалот на Боки 13, Дика е назначена денеска.

Дамева ќе им покажува заби на судиите од Апелација - само за забава пред јавност, пресудата останува

19.12.2022 11:12:00 Судскиот совет може да му пише само „укор“ на судијата Енвер Беџети, кој го држел предметор 9 месеци по јавната расправа, но тој се правда дека финалната одлука ја донеле на 5 декември, по неколку консултации во Советот.

прикажани (од 1 до 8) од вкупно: 420 | следна