Судски архив

Поучна правна басна: Камбаната бие 11 пати само кога умира правдата

11.03.2016 22:21:00 Во едно царство живеел клисар, кој во зависност од статусот на починатиот, ја чукал камбаната, од еднаш за обичните смртници, до 10 пати кога ја објавувал лошата вест за царот. Но, клисарот еднаш отчукал 11 пати, со што ја кренал на нозе царштината.

Годишнина од загинувањето на Претседателот Трајковски, Зврлевски молчи за истрагата

22.02.2016 12:58:00 Марко Зврлевски кој од декември 2014 го има извештајот за авионската несреќа во која загина Претседателот Борис Трајковски, не одговори дали има елементи за нова истрага. Денеска се навршуваат 12 години од трагедијата.

Специјалното обвинителство низ датуми во 2015

13.01.2016 11:00:00

прикажани (од 1 до 3) од вкупно: 3