Свет

Во Брисел почнува судењето за терористичките напади од 2016 година

12.09.2022 09:41:00

Романските социјалдемократи ја разрешија Лаура Ковеши, обвинителката што гонеше корупција

09.07.2018 19:30:00

Романската обвинителка Лаура Ковеши во просек обвинува по 4 лица на ден за корупција

26.09.2017 00:21:00 Осум години по пристапувањето во ЕУ и 13 години од основањето на ДНА, Романија конечно сериозно ја грабна борбата со организираниот криминал. И за тоа конечно доби пофалби од Европската комисија. Лаура Ковеши обвинува дневно по 4 лица за корупција.

Романците остануваат на улиците - упатија ново барање до Владата

07.02.2017 13:58:00 Над половина милион Романци продолжија да протестираат против Владата, а многумина побараа колективна оставка, иако беше повлечен законот за корупција која предизвика гнев во јавноста.

Саркози ќе одговара на суд за финансирање на изборната кампања

07.02.2017 13:53:00 Францускиот суд донесе одлука дека поранешниот претседател на Франција, Никола Саркози мора да одговара на суд поради истрагата во врска со финансирањето на изборните кампањи, се дознава денес од судски извори.

Како клучниот сведок од нападите во Париз се најде во опасност?

06.02.2016 15:54:00

прикажани (од 1 до 6) од вкупно: 6