Новинарски истражувања

Знае ли Агелер колку македонски ора научија американските пензионери со половина милијарда долари?

09.07.2023 13:29:00 Американскава амбасадорка загрижува со последниве изјави. Со цела ЦИА зад неа, таа уште прашува каде се потрошени половина милијарда долари што биле дадени за судството?! На ора, песни, кафани, хонорари за пензионирани американски обвинители и судии.

МАКЕДОНСКИТЕ ПРУГИ КОБНИ А МИГРАНТИТЕ – НАЈМНОГУ ЗАГИНАТИ ОД ПРЕГАЗУВАЊЕ НА ВОЗ

30.07.2022 20:37:00 Над 3 илади мигранти починале или исчезнале за само една година обидувајќи се да стигнат до Европа Тие смртно настрадале при превртување со чамци и бродови на рутите кон Европа. Во Македонија, загинале десетина мигранти од газење под воз.

МИГРАНТИ И МАКЕДОНСКИ ПОЛИЦАЈЦИ ФАТЕНИ ВО ШВЕРЦ НА МИГРАНТИ ВО ЗЕМЈАВА

24.07.2022 15:53:00 Најмалку 7 полицајци биле откриени само во 2021 година и пријавени за шверц на мигранти. Во повеќето случаи, полицајците и дирекно превезувале мигранти, а во други случаи им помагале на криминалните групи со информации. Мигранти главни шверцери.

Сопруг на судијка од скопскиот граѓански суд барал стан од странка за да му се реши стечајот

23.02.2021 11:13:00 Сопруг на судијка од скопска двојка побарал стан како подарок од бизнисмен за да ја убеди неговата сопруга да донесе одлука во негова корист. Судија од Основниот суд во Охрид бил осуден на казна затвор затоа што побарал и примил мито.

Се бараат 8 „мажи“ во Судски Совет што ќе гласаат за суспендирање на членот Зоран Теофиловски

18.02.2021 00:58:00 Зоран Теофиловски е поранешен заменик министер за правда, од 2011 година судија на Апелациониот суд во Гостивар, а од 2019 година член на Судскиот совет. За него, во декември 2020 ОЈО за гонење организиран криминал и корупција поднесе обвинение.

ПОЧНУВА СУДЕЊЕТО ПРОТИВ СУДИЈАТА МУСТАФА ШАХИНИ, КОЈ ВРАТИЛ ПЛАЖИ НА СТРУШКИОТ БРЕГ НА РОДНИНИ

08.02.2021 13:44:00 Судијата Мустфа Шахини, на свои роднини во Струга, незаконски им вратил имот покрај брегот на езерото, злоупотребувајќи ја својата судиска функција, и тоа во предмет каде што им бил адвокат на странките пред да стане судија. За една недела има судење

Снашката на Катица Јанева го криела телефонот кој наводно беше изгубен

23.07.2019 21:44:00

Нови димензии во РЕКЕТ - Јанева не замрзнала стан за да го купи Сашо Василевски од МЕПСО

23.07.2019 21:09:00 Катица Јанева барала да не се замрзнува стан од 109 квадрати во Скопје, имот на осомничениот Главчев во Поштенска банка, за станот да го купи Сашо Василевски од МЕПСО, пријател на Јанева, 15 дена по отворање на истрагата!.

прикажани (од 1 до 8) од вкупно: 40 | следна