Правни прашања

Како се извршуваат кривичните пресуди во Република Македонија

09.10.2018 14:22:00

Штипските судии ја утнале работата, градоначалникот шверцер ќе мора во затвор- бил условно осуден

04.10.2018 15:58:00 Штипските апелациони судии, намерно или не „занемариле“ дека новоселскиот градоначалник Боро Стојчев бил осуден претходно и не му била истечена условната казна, кога решиле наместо 18 месеци атвор да го почестат само со 6. ЈО бара затвор за Стојчев.

Џенета или Џанета? Бектовиќ или Бегтовиќ?

17.01.2018 18:06:00

Апелација дозволи „бомбите“ да бидат докази и за купениот Мерцедес за Никола Груевски

08.11.2017 12:35:00

Шопова пред да се пензионира ќе ги дозволи бомбите како доказ - ќе слушаме што договарала Канческа

02.11.2017 17:48:00

Боро Тасевски, адвокатот на Груевски во апелација: Прислушувале МВР и УБК

01.11.2017 11:41:00 Адвокатите на Елизабета Канческа Милеска речиси два часа ги убедуваа судиите на Апелација дека бомбите во случајот „Тендери“ не треба да се користат како докази, бидејќи не бил изразен јавниот интерес.

Скопските судии повторно ги отфрлија „бомбите„ како доказ во 6 предмети на СЈО

19.10.2017 16:31:00

ОБНОВЕНО: Вангеловски упаднал во гевгелискиот суд барајќи одговор за налогот за претрес на Панчевски

12.10.2017 14:35:00 Претседателот на Врховниот суд Јово Вангеловски претпладнево упаднал во гевгелискиот суд барајќи одговор од претседателката на судот Злата Попова зошто ја потпишала наредбата за претрес на Владимир Панчевски, екс претседател на скопска единица.

прикажани (од 1 до 8) од вкупно: 56 | следна