Интервју

„Ексклузивно“ интервју со Претседателот на Судски: Учам албански за да ги разберам честитките

28.05.2023 13:26:00 Енвер ќе го избереме во Врховен и конечно ќе ги пополниме празните места. Еве, тоа може и Селим, заменикот да ти го потврди, прашај го, тој е на црвена линија со Артан груби и за да не се распадне коалицијата, Енвер од Апелација ќе оди во Врховен.

Ристоска за ДВ: Помошта од Европравда е битна во борбата против криминалот

17.01.2019 12:07:00 Моја задача е да ја олеснам комуникацијата меѓу нашите и обвинителите од земји кои побарале меѓународна правна помош, и обратно, објаснува првиот обвинител за врски на Македонија во Европравда, Ленче Ристоска.

Ленче Ристоска за австриски „Курир“: СЈО очекува да се продолжи рокот од 18 месеци за истраги

15.08.2016 23:41:00

Виолета Дума: Одлуката за моето разрешување Маневски ја донесе пред да ја напише Судскиот совет

13.01.2016 11:00:00 Тврдењата на Виолета Дума дека не ја разрешуваат затоа што згрешила при примена на законот, туку затоа што тоа е желба на семејството Маневски целосно се потврди преку пресудата на Судот во Стразбур.

прикажани (од 1 до 4) од вкупно: 4