Информации

Судски ќе унапреди судијка во Апелација поради која има еден убиен човек а еден во затвор

29.12.2019 17:07:00 Судски совет се очекува да ја продолжи седницата на која ќе избира судии во скопска апелација, на која се очекува да унапреди судијка од скопска единица, за која двајца се пукаа, едниот беше убиен, а другиот заврши во затвор. Таа суди кривично!

Судски совет го избра и избриша патос со Лазар Нанев: „Нас ни треба судија, а не ТВ ѕвезда“

25.12.2019 17:18:00 Судски совет гласаше Лазар Нанев да стане претседтел на судот во Кавадарци на повторениот оглас, бидејќи немале избор, беше единствен пријабен, но му порачаа „нас ни треба судија, а не тв ѕвезда“. Нанев треба да заборави на неговите критички настапи.

Судијата Ставрев ќе биде избран во Апелација, Шабани уште виси, предметите на СЈО од почеток

23.12.2019 22:49:00 Судскиот совет на седница во среда се очекува да го избере судијата Огнен Ставрев во Апелациониот суд во Скопје. Неговиот колега Осман Шабани уште виси, но има шанси. Предметите на СЈО кој ги судеше овој совет почнуваат од ново.

Пендаровски го сруши стручното ниво на Судски совет, а зборува дека многу сме загубиле со „Рекет“

13.12.2019 13:37:00 Претседателот Стево Пендаровски и со новиот предлог за член на Судски совет, стручната соработничка Весна Дамева го бетонираше ниското ниво на стручност во телото што наводно требаше да се грижи за стручноста на судиите!

Катица во куќен притвор, Вилма отвора „Рекет 3“ и истрага за судиите што ја пуштија Јанева

20.11.2019 08:39:00 Вилма Рускоска во рамки на нова истрага за Рекет ја викнала судијката Весна Димишкова да даде исказ, а отвора финансиска истрага дали судиите на Апелација што ја пуштија Катица Јанева во куќен притвор зеле мито.

Франуското тврдо НЕ на Лиле Стефанова за пасошите на осомничените во „Империја“

12.11.2019 23:09:00 Не е проблем, ниту вест што Лиле Стефанова рекла НЕ за враќање на пасошите во случајот Империја! Проблем е што Стефанова го води предметот и го контаминира со секое дејствие и како сведок против Катица Јанева и како „непристрасен обвинител“.

Потресно сведоштво:Поради малтретирањето и мобингот на Злата Попова по 19 години си дадов отказ

03.11.2019 22:47:00 Милчо Ќаев, информатичар во судот во Гевгелија, во детали го известува Судскиот совет за мобингот што го трпел од Злата Попова, претседателката на судот и по 19 години работа си дал отказ. СВЕДОК го обезбеди писмото и ви го пренесува во целост.

Судски совет во вонредна контрола кај „кравите и свињите“ на Злата Попова во гевгелискиот суд

31.10.2019 22:46:00 Претседателката на гевгелискиот суд ги навредувала вработените, нарекувајќи ги „крави“, „свињи“ и на тој начин направила хаос во судот, многумина си заминале, а похрабрите побарале помош од Апелациониот суд и Судски совет, кој прави вонредна контрола

прикажани (од 1 до 8) од вкупно: 367 | следна